Budapešť- koření
V podkapitolce koření na vás bude asi čekat jedno další velké překvapení. Maďarsko sice bývá spojováno s paprikou jak jen to jde, ale nutno dodat, že do kuchařských knih se dostala před necelými dvěma sty lety. Jedná se sice o národní koření, ale je relativně "mladé". Do Maďarska se paprika dostala zřejmě díku Turkům. Používání sušené rozemleté papriky jako koření se však připisuje už jen a jen Maďarům. Zakoupit můžete celé věnce sušené celé papriky a doma si ji sami namlít. Sušeného a mletého paprikového koření seženete v Maďarsku více než šest druhů. Od sladkých po extrémně pálivé vyráběné z malých papriček tvaru kuličky. Nejpálivější je hnědavě žlutý prášek, nejsladší pak zpravidla rudě červený. Zajímavostí je pak uzená paprika. Existuje i kořalka ochucená paprikou. Mezi další hojně používaná koření patří černý a červený pepř a cibulové koření. Jinak se samozřejmě v Maďarsku používají téměř všechna koření světa, toto byly ty typické.